<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Muziekinstrumenten
Tijdsduur:
Op aanvraag.
Geluid:
Op aanvraag.
Bezetting:
1
Prijs: *
Op aanvraag.Ryan Ricks boeken?Zelden wist een instrumentaal album zo veel indruk te maken als het debuut van Ryan Ricks. Op het sfeervolle album trekt de Zeeuwse trompettist 14 tracks lang het easy listening genre eigenhandig naar een hoger plan en geeft hij het een hip en jeugdig elan mee.

Met groot succes, het Ryan Ricks album schopte het in de eerste maanden van 2012 in no-time tot de eerste plek in de Belgische hitlijsten. Nog voor het album in thuisland Nederland op de markt werd gebracht, kon dat Belgische hitparadesucces gezien worden als een kroon op de carrière van de Zeeuwse trompettist, die al heel wat jaren aan de weg timmert. Ryan Ricks is op achtjarige leeftijd begonnen met trompetspelen en werd als tiener toegelaten op het Haagse conservatorium. Aanvankelijk ging hij de klassieke kant op, maar na privélessen te hebben gehad van Wynton Marsalis begon hij zich daarnaast meer en meer richting de jazz en pop te oriënteren. "Maar ik sluit geen enkel genre uit. Ik hou van vrijwel alle muzieksoorten en denk niet graag in kaders", aldus Ryan Ricks, die in zijn muzikale loopbaan al diverse prestigieuze muziekprijzen op zijn naam kon schrijven, zoals de Berlijnse Yamaha Soloist Jazz/Pop Award, het Prinses Christina Concours en de Prins Bernhardfonds Cultuurprijs. Ook speelde hij met een keur aan internationale (Steve Lukather, Michel Bolton, Chaka Khan, Basement Jaxx) en nationale artiesten (Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Candy Dulfer, Metropole Orkest). Daarnaast wist hij zichzelf door vele optredens in Zuid-Amerika en Zuid-Korea internationaal op de kaart te zetten. "Dit album gaat terug naar de basis en laat horen waar ik vandaan kom. Van klassieke stukken tot pop en alles daar tussen. Dit is de muziek waar ik mee ben opgegroeid en waar ik een eigen draai aan heb willen geven."

Het debuutalbum van Ryan Ricks werd in 2011 opgenomen en kwam begin januari 2012, begeleid door de single Golden Brown, in België uit. Terwijl de trompettist zelf op tournee was door Azië, nam het album vrijwel direct na de release een enorme vlucht in de Vlaamse hitlijsten, met een nummer 1 positie als resultaat. "Met dit specifieke project zijn we van eerste ideeën tot de daadwerkelijke release ongeveer een jaar bezig geweest. Natuurlijk hoop je dat mensen een album waar je zelf hard aan gewerkt hebt en enorm vol van bent ook mooi gaan vinden. Maar dat is doorgaans een veel langer proces, waarbij je jezelf enorm in de kijker moet spelen. Daar had ik nu niet eens de mogelijkheid toe, zo snel is het gegaan. Het succes overtrof al mijn verwachtingen", aldus een trotse Ryan Ricks. In april is ook thuisland Nederland aan de beurt. "Daarnaast is er interesse uit andere Europese landen en zelfs daar buiten, zo heb ik begrepen. Dat is natuurlijk waanzinnig, maar ik wil ook niet te ver op de zaken vooruit lopen. Eerst ligt de focus op België en Nederland."

Adriaan van Landschoot, bekend als drijvende kracht achter onder meer de populair klassieke Adya Classics cd's, produceerde het Ryan Ricks debuut. "Samen brainstormden we over de op te nemen nummers en het lijstje met liedjes groeide heel erg snel", zo lacht Ryan Ricks, die overloopt van de muzikale ideeën. Al snel kwam uit die brainstorms een mix van klassiek (Ryan Ricks' Subtility is een bewerking van Camille Saint-Saëns' Symphony No. 3, op. 78), folk (Waltzing Mathilda), oudere (Golden Brown, Killing Me Softly, Sweet Dreams Are Made Of This) en nieuwere (Angels) popmuziek. Alle nummers in een volledig eigen arrangement, dat in sommige gevallen flink afwijkt van het origineel. Ook deinst Ricks er niet voor terug om klassiekers samen te brengen in één track. Pink Hallelujah bijvoorbeeld mengt folkklassieker The Ballad Of Lydia Pinkham ('Lily The Pink') met de Amerikaanse hymne Say Brothers Will You Meet Us. "De kracht van muziek is dat het mensen weet te raken. We hebben liedjes gepakt die mij ooit hebben geraakt en die wil ik nu op mijn manier weer doorgeven", zo vertelt Ryan Ricks. "Dat betekent niet dat ik ze klakkeloos naspeel en al helemaal niet dat ik heb geprobeerd het virtuoos te spelen. Dan ontneem je de nummers juist hun kracht. Ik heb vooral geprobeerd het zo mooi mogelijk te spelen, waarbij ik het gevoel dat ik bij de nummers heb leidend liet zijn en mijn trompet als het ware de zangpartijen overneemt. Hierdoor ontstaat een heel eigen geluid. Alsof de liedjes voor mij geschreven zijn."


Ryan Ricks boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Ryan Ricks: Ryan Ricks huren, Ryan Ricks inhuren, Ryan Ricks boeken, boekingen Ryan Ricks, artiestenbureau Ryan Ricks, artiestenburo Ryan Ricks, prijs Ryan Ricks, boekingskantoor Ryan Ricks, Ryan Ricks kosten, Ryan Ricks management

Ryan Ricks
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten